През изминалия месец Blitz.bg отново затвърди лидерското си място в онлайн новините. Това сочат данните на най-голямата агенция за интернет проучвания в Централна и Източна Европа “Гемиус”. 

GemiusAudience измерва основните количествени характеристики на аудиториите в най-големите и популярни сайтове у нас. Данните на агенцията са най-достоверни и се приемат за стандарт в онлайн пийпълметрията на всички аналогични на българския онлайн пазари в Централна и Източна Европа. Тези данни ясно и категорично показват, че 

България чете БЛИЦ!

През месец Октомври Blitz.bg е българският сайт в категория “Новини” с най-много импресии 56 564 577  (колко пъти дадена уебстраница е видяна от посетителите).Цифра, недостижима дори за новинарски сайтове с 10-годишна история.

Blitz.bg е на челно място и по времето, прекарано от потребителите в целева група “Новини” за изминалия месец. Този индикатор се изразява в часове, а данните на БЛИЦ са повече от респектиращи – 1 578 198,09 .

Според профила на аудиторията на БЛИЦ 48,11 от феновете на сайта са жени, а 51,89 % са мъже. Най-голям брой от посетителите са между 15 и 44-годишна възраст – те са 50,84% от посетителите. Групата на 45-54-годишните формира 23,46%; от аудиторията, а читателите над тази възраст са 25,70%.

22,75от посещаващите www.blitz.bg са висшисти със степен магистър или доктор, 16,93%имат бакалавърска степен или полувисше образование. Със средно образование са 55,3 % от читателите, с основно – 4,97%%, а с начално под 1%, показват данните на “Гемиус”.

Общият брой на българите, посетили сайта за месец Октомври е 898 853. В “Гемиус” този индикатор се отнася до действителния брой на хората, а не до компютри, куки-та или IP адреси. По този основен показател БЛИЦ убедително изпреварва  novini.bg, dariknews.bg, dnevnik.bg, btvnovinite.bg, standartnews.com, 24chasa.bg, Dir.bg News, trud.bg.

Цифровото измерение на нашата ежемесечно нарастваща аудитория е наистина респектиращо. При това, забележете – Blitz.bg не е част от семейство от сайтове, а самостоятелен проект. Неговата популярност не се дължи на т.нар. “кух трафик” и вирусни техники за привличане на аудитория.